Søk reise

Seilskole hos Croatia Yacht Club

Følg med på våre seilkurs i Kroatia og opplev nye kulturer, fantastiske miljø, delfiner, lokal mat og eventyr som bare nås på egen kjøl. Croatia Yacht Club tilbyr en kombinert charterseiling og seiltrening med erfarne instruktører/skippere. Vi veileder til det er komfortabelt å på egenhånd leie en seilbåt med familie og venner. Våre skippere har lang erfaring med charterseiling og selvfølgelig også nødvendig opplæring som kreves for å lære videre. Uken gir deg det internasjonale sertifikatet “Seglarintyg 1 & 2 ”. Vi vil opplyse om at avreisehavnen for reisen kan endres avhengig av våre båters utgangshavner.

Alt dette er inkludert: Fly, transport flyplass-havn t/r, del av lugar, havneutgifter, diesel, kursmaterial, skipper, frokost og lunch i seks dager.

I løpet av uken kommer vi bl.a. til å gå igjennom:

·       Gjennomgang av båtens deler, motor og seil
·       De ulike måtene å seile
·       Enkel seiltrim
·       Tillegging og manøvrering av båten
·       Navigering
·       Knoper
·       Sjøveisregler
·       Ankring og fortøyning
·       Grunnleggende sikkerhetstilnærming ombord

En dag på seilskolen

Dagsprogram

Morgenbad eller dusj i land. Kontrollere værprognosen på VHF, over internet eller via værinformasjon på havnekontoret.

I forbindelse med frokost planlegges dagen seiling. Formiddagens skipper ser til at båten er klar for dagens seilas og har samtidig ansvar for å ta oss ut på havet og sette seil. Dagens navigatør ser igjennom dagens seiling en ekstra gang og rapporterer eventuelle utfordringer dagens seilas vil inneholde. Seiltrim, matlaging og observasjon, er noen av de aktivitetene som forekommer ombord. Den som har frivakt har en stunds avkobling.

Et lunchstop gjøres oftest under seilingen eller eventuelt i en vik. Vi samarbeider om å ta hånd om maten og kjøkkenet. Er vi i en havn har vi lagt til med akter inn og kan handle mat og bunkre drikke.

Under ettermiddagens seiling er neste gruppe ansvarlig for båten og besetningens sikre fremfart. Både navigering med sjøkart og kartplotter brukes. Kvelden tilbringes i en vik eller marina der vi legger til med akter inn mot klippene eller bryggen, for en lun natts søvn.

Etter dagens seiling terpes også eventuell øvrig teori,vi jobber ut fra treningsmateriellet og øver ved hjelp av lokale sjøkart. I tillegg foreleser skipperen og vi diskuterer ut fra erfaringene etter dagens seilas.

Övrig information

Kursmaterial:

Översiktskort för delar av kroatiska kusten
Mapp
Seglingens ABC (lärobok på svenska)
Läsanvisningar i form av en PDF

Flygtider:

Avreseort  Avresetid Ankomst till Split
Stockholm Arlanda 06:35 09:30
Göteborg Landvetter 07:00 09:30
Oslo Gardemoen 08:00 10:50

Veckans rutt:

Rutten kan avvika beroende på väder, besättningens behov etc.

Hemmahamn – Kaprije (Restaurang Matteo)
Kaprije – Zut (Restaurang Sandra)
Zut – Murter (Restaurang Fabro)
Murter – Mali Iz, southern bay